20 نکته مهم در مورد برنج
انجمن مهندسی علوم وصنایع غذایی دانشگاه سنا
  1. برنج با اشغال 150 میلیون هکتار و متوسط 5/3 تن در هکتار در میان مهمترین غلات جهان ردیف دوم را به خود اختصاص داده است .
  2. برنج بین عرضهای 45 درجه شمالی تا 40 درجه جنوبی بهترین رویش را دارد.
  3. برنج به جنس oryza ، قبیله oryzeae و خانواده graminae تعلق دارد.
  4. اکوسیستم های رشد برنج به سه بخش : فاریاب، زمین های مرتفع دیم و زمین های پست دیم تقسیم می شود.
  5. بسته به شرایط محیطی و رقم دوره رشد برنج از 2 تا 8 ماه است .
  6. رشد رویشی : مرحله رویشی با رشد ریشه ها ، شاخساره ها ، برگ ها مشخص شده و به دو مرحله : رویشی فعال و رویشی تاخیری تقسیم می شود .
  7. رشد زایشی : با طویل شدن ساقه ظهور برگ پرچم ، غلاف رفتن و خوشه دهی و پرشدن خوشه چه ها مشخص   می شود.
  8. سرعت فتوسنتز برگ برنج به عوامل : میزان انتشارco2 ، فعالیتهای آنزیمهای کربوکسیل کننده ، میزان کلروفیل ، میزان نیتروژن برگ ، فاصله بین رگبرگی ، وزن ویژه برگ و اندازه و فراوانی روزنه ها بستگی دارد.
  9. شاخص سطح برگ در بالای سایه انداز و در سطح زمین حداکثر است .
  10. طی دوره ای از حدود 10 روز قبل از گل دهی تا پایان گل دهی بوته های برنج به تنش کمبود رطبت حساسند.
  11. گیاه برنج عمدتا از طریق طویل شدن میانگره همراه با دراز شدن غلاف و پهنک برگ انتهایی با غوطه وری عمیق و طولانی سازگار می شود .
  12. بوته های مسنی که از بذکاری مستقیم به دست آمده اند غرقاب شدن را بهتر از بوته های برنج جوان نشاء شده تحمل می کنند .
  13. دمای بهینه رشد برنج 31-25 درجه سانتیگراد است ، در دمای 29-17 درجه انتقال مواد پرورده با کارایی زیادی انجام می شود .
  14. در دمای بالا پر شدن دانه سریع تر بوده ولی دوره پرشدن کوتاهتر است .
  15. برنج گیاهی حساس به نور، دوره و روز کوتاه است .
  16. در رطوبت نسبی 60-50 درجه فتوسنتز برگهای برنج حداکثر بوده و بتدریج با افزایش رطوبت از این میزان کاهش می یابد .
  17. نقش کربوهیدراتهای تجمع یافته در بخش های مختلف گیاه قبل از گلدهی در عملکرد دانه حدود 30-20٪ بوده و مواد پرورده ی تولید شده بعد از گلدهی 80-70٪ کل ماده خشک دانه را شامل می شود .
  18. پر شدن ضعیف سنبلچه برنج ناشی از عوامل چندی نظیر تغذیه ناکافی ، تنش رطوبتی ، شیوع آفات و بیماریها و شرایط نامطلوب آب و هوایی بویژه تابش خورشیدی و دما طی مراحل رشد زایشی است .
  19. تابش خورشیدی طی مراحل پس از گلدهی بر پر شدن سنبلچه عمدتا از طریق کنترل فعالیت مبداء اثر می گذارد.
  20. شدت عقیمی در نتیجه خسارت ناشی از آفات و بیماریهای خاص ، شرایط آب و هوایی نامطلوب و ناهنجاری های ژنتیکی رقم از چند پوشینه ی خالی تا کل پانیکول بدون دانه پر شده تغییر می کند.

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





ارسال توسط انجمن علمی صنایع غذایی